Kraamzorg Martine
.

Inspiratie


Voorspelling Babynamen 2023: dit worden de trends !

Wat worden de populairste babynamen in 2023? Net als in voorgaande jaren blijven korte, stoere namen populair. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste namen. Toch zijn er wel een paar nieuwe trends. Dit worden de babynamen trends van 2023, inclusief een voorspelling voor de meest populaire jongens- en meisjesnamen van 2023.

Bron: 24baby.nl 

Jongensnamen:
Noah
Lucas
James
Sem
Daan
Levi
Luca
Finn
Adam
Sam

Meisjesnamen:
Mila
Emma
Julia
Olivia
Milou
Nora
Anna
Zoe
Sophie
Saar


Wat was de populairste naam van 2022?

Nadat de naam in 2021 naar de derde plaats was gezakt, is Emma weer de populairste babynaam voor meisjes in 2022. Bij de jongens blijft Noah aan de top. Sam is de meest gekozen genderneutrale naam van 2022


Bron: 24baby.nl

Een prachtig konijn met licht en geluid van het merk M
oonie


Deze superzachte knuffel Teddy van Moonie wordt ongetwijfeld de beste vriend van je baby. De knuffel is gemaakt uit heerlijk zacht organisch katoen en heeft 5 natuurlijke, kalmerende geluiden die een rustige slaap bevorderen. Daarnaast kan je kiezen uit 5 verschillende ledlichtjes die uit de buik van de knuffelbeer komen. Deze lichtjes doen je kleintje denken  aan  de veilige omgeving van de baarmoeder, stellen gerust en brengen tot rust. 

De Smart Cry Detector zorgt dat je kleintje onmiddellijk wordt getroost wanneer hij/zij start met huilen. Moonie gaat naar de stand-by modus na 30 minuten. Wanneer de baby binnen de 3 uur begint te huilen, wordt het geluid van Moonie automatisch terug geactiveerd. In deze smart cry detector modus gaat altijd het geluid aan, volgens de laatst gekozen instellingen. Het lichtje gaat hierbij niet aan.

Klik hier voor Moonie!


Mama'en - Hét boek voor de vrouw die moeder wordt

Moeder worden verdient een eigen werkwoord: mama'en. Met dit boek wil ik je helpen je sterk te voelen en leren op jezelf te vertrouwen, in een fase waarin er veel verandert. Er wordt ontzettend veel gezegd en geschreven over zwangerschappen, geboortes en het moederschap, maar ik miste een boek waarin ík als vrouw die op het punt stond moeder te worden, centraal stond. In deze periode, waarin emoties als verwondering en euforie, maar ook angst en onzekerheid, elkaar in rap tempo afwisselen, is het belangrijk om zowel goed geïnformeerd te zijn als op je intuïtie te durven vertrouwen. Ik hoop dat dit boek je leert je behoeftes te kennen, je grenzen aan te geven en je wensen uit te spreken. En dat begint allemaal met goed voor jezelf zorgen.

Mama'en navigeert elke aanstaande moeder door de negen maanden van haar zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte van haar kindje. Of ze nu voor het eerst of opnieuw moeder wordt. Met zowel wetenschappelijke kennis, moderne visies en waardevolle inzichten van tientallen deskundigen, als vele gezonde recepten, oefeningen en praktische tips, biedt dit boek je een uitgebreide toolkit om zelf te kiezen wat bij jou past. Als voorbereiding, houvast en kompas.

Bestel Mama'en hier!

 

Het Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden, -en zeg nou eerlijk: welk kind wil dat niet?- handvatten om van die borstvoeding een geslaagde fijne periode te maken. Dit boek biedt óók handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden. Er staan geen regels in dit boek. Integendeel! Gonneke en Stefan, beiden lactatiekundigen, laten je zien wat je kunt doen om de werkelijke behoeften van je kind te ontdekken en daar naar te handelen. De blauwdruk, de oorspronkelijke behoeften van jouw kind zijn uitgangspunt voor de handreikingen die in dit boek aan de jonge ouders gegeven worden. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond. 

Koop hier het boek


Cadeau tip:

Word vrienden met Sophia

Met de aankoop van deze pop steun je de Stichting Vrienden van het Sophia. Deze stichting, verbonden aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, zet zich in voor de financiering van medisch-wetenschappelijk onderzoek en kindgerichte behandelmethoden. Ook zorgen zij ervoor dat het ziekenhuisverblijf zo aangenaam mogelijk gemaakt wordt voor zowel ouders als kinderen.

Wilt u meer weten over de projecten van de Stichting Vrienden van het Sophia? Ga dan naar de website www.vriendensophia.nl.

Ik wil vrienden worden met Sophia!
 


 

 


 

 

 
E-mailen
Instagram