Kraamzorg Martine
.

Ervaringen

 


" Ik ben bewust alleen staande moeder en kon de begeleiding en hulp goed gebruiken"

Op 19 Januari ben ik bevallen van mijn dochter Holly Roxx, bij thuiskomst vanuit het ziekenhuis kwam Martine meteen opstarten bij ons.  Ik ben bewust alleenstaand moeder en kon de begeleiding en hulp van Martine de eerste week heel goed gebruiken aangezien er als kersverse moeder ontzettend veel op je af komt.  Martine is een ontzettend lieve vrouw en een geweldige kraamverzorgster met een hart van goud. Ook voelt ze heel goed aan waar je als moeder behoefte aan hebt en biedt ze een luisterend oor voor alles waar je over wilt praten. Ik heb heel erg kunnen genieten van mijn eerste week als moeder en daar heeft Martine ook zeker een grote rol in gespeeld!  Bedankt voor alles, je bent een topper!

Dikke knuffel, Manouk & Holly. 🤎
" Ze was een echte steun bij dingen die wat minder fijn gingen"

In november ben ik bevallen van onze dochter en mocht Martine bij ons kramen. Niet alleen de kraamweek was ontzettend fijn maar ik heb haar aanwezigheid bij de bevalling ook als heel prettig ervaren. Ze is ontzettend zorgzaam en liefdevol!

In de kraamweek heeft ze niet stilgezeten en ons veel uit handen genomen waardoor wij echt 100% konden genieten van onze dochter. Ook trekt ze tijdig aan de bel als het moet en denkt ze heel fijn mee. Zo heeft ze snel geregeld dat er iets gedaan werd met het tongriempje van onze dochter, omdat ze niet goed wou drinken en we anders achter de feiten aan zouden lopen. Ze was een echte steun bij dingen die wat minder fijn gingen, maar daarnaast was het ook hartstikke gezellig en hebben we goed kunnen lachen! We hebben haar zeker gemist in de eerste weekjes na de kraamweek en ik zou haar zo weer vragen als het ons in de toekomst gegund is!

Silvyan, Marije en Aimée
"Martine gaf ons precies de rust die we tijdens de eerste kraamweek gemist hadden"

 De kraamweek van onze eerste dochter was ons niet heel goed bevallen, de kraamhulp kon ons toen der tijd niet de rust en het vertrouwen geven waar wij dat nodig hadden. 

Toen we dit  aangaven bij de verloskundige raadde ze ons Martine aan. Vanaf het eerst contact heeft het voor ons vertrouwd gevoeld: de intake, de telefoontjes de tussentijdje check-ins. Kleine dingen die al van te voren een groot verschil maken en vetrouwen geven.
De bevalling ging erg snel, Martine kwam nog net op tijd en zag Charlotte op de wereld komen! 

Na een tijdje werd onze oudste dochter Isabel wakker er konden we lekker in bed Charlotte knuffelen. Isabel vond alles was Martine deed reuze interessant en wilde alles weten en met alles helpen, samen hebben ze Charlotte haar eerste kleertjes aangedaan. 

Tijdens de kraamweek heeft Martine Isabel met alles betrokken en is Isabel in een korte tijd dol op haar geworden. Martine voegde zich perfect in ons gezin en kon ons precies de rust geven die wij tijdens de kraamweek van onze eerste dochter hadden gemist en konden we er met volle teugen van genieten. Hopelijk komen we elkaar nog eens tegen!

-Remco, Simone, Isabel en Charlotte
"Martine weet iedereen in het gezin gehoord, gezien en geliefd te laten voelen" 

Spannend zo’n eerste zwangerschap. Voor het hele gezin. Je kunt je nog zoveel inlezen en voorbereiden als je wilt, maar uiteindelijk weet je niet hoe het einde van de zwangerschap én de kraamperiode verlopen. Dat is verder niet erg, zolang je maar de juiste mensen om je heen hebt. En we kunnen je verzekeren: met Martine heb je echt een topper aan je zijde!  

Van begin (het intakegesprek) tot eind (afscheid nemen bestaat niet in dit geval) is Martine heel erg betrokken. Ze was de rust zelve tijdens de bevalling en onze rots in de branding in de kraamperiode. Martine weet iedereen in het gezin gehoord, gezien en geliefd te laten voelen. Ze is de meest zachtaardige en betrokken persoon die je je kunt voorstellen. Heel fijn in een periode die voor ons compleet nieuw was. Daarnaast heeft ze ongelofelijk veel kennis en voelt ontzettend goed aan wat je als gezin nodig hebt. Ze denkt mee, zonder iets op te dringen. Ze helpt met alles, maar geeft je de ruimte om dingen zelf uit te proberen. 

Het was echt heel fijn om haar in huis te hebben. Met moeite en een (kraam)traan hebben we haar moeten laten gaan. Lieve Martine, je bent er een uit duizenden!

- Bart Yael & Aimee"Weer als vanouds en nu ook bij de Bevalling!"

Wat waren wij enorm blij toen we de bevestiging kregen dat je voor de tweede keer bij ons zou komen kramen. 
Bij de intake was het weer als vanouds gezellig! 

Toen op de uitgerekende datum de weeën begonnen en ik zover was om naar het ziekenhuis te vertrekken, 
kregen we te horen dat we uit moesten wijken naar een ander ziekenhuis vanwege personeelstekort. 
Gelukkig had je tijdens het intake gesprek laten vallen dat je het jammer vond niet bij de bevalling te kunnen zijn
(omdat ik semi medisch zou bevallen). Dus toen we jou belden stond je direct klaar om te assisteren bij de bevalling. 
Wat waren we daar blij mee! 

Omdat de weeën goed gingen besloten we de ruggenprik, die ik zou krijgen vanwege de spasmes in mijn rechterkant, niet te nemen. De bevalling was daardoor een stuk intiemer en vertrouwder dan bij de eerste. 
Jij had het briljante idee om een warme luier om mijn hand te binden zodat ik wat meer zou ontspannen. Dit hielp erg goed. 
Omdat we maar met z'n vieren waren en iedereen elkaar goed kende en vertrouwde heb ik de bevalling als erg prettig ervaren. Daarnaast verliep de hele kraamweek erg goed. Je had ons al heel veel geleerd bij de oudste, de borstvoeding liep goed en daardoor waren er weinig uitdagingen voor jou waardoor we de dagen heel gezellig hebben doorlopen. 

De laatste dag was wel hectisch omdat ons zoontje koorts kreeg en we naar het ziekenhuis moesten. Jij bent samen met mij naar het ziekenhuis gegaan en hebt mij echt ondersteunt terwijl ze een sonde en een infuus in brachten bij Matthijs. Dat vond ik echt heel fijn!
Net als de eerste kraamweek hebben we het echt getroffen dat jij bij ons kwam. We hebben echt een hele fijn kraamweek gehad met jou. Ons oudste zoontje heeft nog twee dagen naar jou gezocht in huis, dat zegt heel veel! Je bent echt een heel fijn, warm en waardevol persoon om bij zo'n bijzonder moment en eerste week te hebben. Je hebt een speciaal plekje in ons hart  en hopelijk kom je de volgende keer weer bij ons. ♥️

- Daniël, Annemarie, Luuk en Matthijs

 

 

"Ondersteuning als zeer waardevol ervaren"

Martine kwam bij ons in een moeilijke periode, vlak voor ons zoontje Leo geboren werd. Ze ging hier gelukkig heel begripvol mee om en heeft dit ook meegenomen in de kraamperiode. Wij hebben haar ondersteuning als zeer waardevol en efficiënt ervaren, en zo veel liefde voor onze Leo en zoveel zorg voor moeder.  We zouden bij een volgende zwangerschap zeker weer zo snel mogelijk Martine aanschrijven.                  

- Wouter, Linda en Leo


 

 


"Martine stapte ons gezin binnen na de geboorte van onze stil geboren zoon en het voelde direct vertrouwd"

Vorig jaar september bij 34 weken zwangerschap liep het ineens anders dan gehoopt. We werden ouders van een stil geboren zoon.

Op advies van het ziekenhuis hebben we toch kraamzorg aangevraagd en zo stond Martine bij ons op de stoep. Zelf wisten we niet goed of we kraamzorg nodig zouden hebben, maar Martine stapte ons gezin binnen en het voelde direct vertrouwd. Er was ruimte

voor al onze emoties: het verlies, maar tegelijk ook de trots omdat we voor het eerst ouders waren geworden. Martine zorgde ervoor dat we ons die week alleen op onze zoon hoefden te richten. Dat heeft er voor gezorgd dat we erg dierbare herinneringen hebben kunnen maken waar we nog steeds met een warm gevoel aan terug denken. Door haar ervaring voelde ze ons heel goed aan en wist ze precies wat we nodig hadden. Na de kraamweek checkte ze af en toe nog even hoe het met ons ging en op de speciale dagen kregen we altijd een bericht dat ze aan ons dacht.

Afgelopen augustus stond Martine er weer en wat waren we blij haar weer te zien! Deze keer in een hele andere setting, onze gezonde dochter was geboren. Zodra ze door de deur stapte was het alsof ze nooit was weggeweest. Vlak voor het weekend waren we thuisgekomen uit het ziekenhuis en ze liet ons die avond niet eerder achter dan dat het voor ons vertrouwd voelde. Het weekend en de week erna heeft Martine ons zoveel mogelijk geleerd. Nu een paar maanden verder denken we nog vaak terug aan de fijne kraamtijd en maken nog dankbaar gebruik van de tips van Martine. Hopelijk is het ons gegund Martine weer eens (al is het maar voor een week) in ons gezin op te nemen!

 - Familie Liefers

 

 

 "Wij kijken terug op een prachtige en bijzondere week van ons leven"

De eerste dagen met je pasgeboren baby verdienen natuurlijk de allerbeste zorg en hulp die je maar kan bedenken. Een kraamverzorgende is een persoon die zich zonder enige verloop van tijd zich tot op de kern van je thuis situatie vestigt, ineens is er iemand extra in je huis.

Op 01-11-2021 zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter Meave Gré. Martine is de persoon die je verwacht als kraamzorg, eigenlijk meer dan dat. Ze is onwijs zorgzaam, zeer ervaren, warm en hartelijk maar bovenal een persoon die zich makkelijk mengt in een nieuw gezin. Van Martine krijg je de hulp en zorg die je nodig hebt, niet omdat ze die moet geven maar omdat ze vindt dat het nieuwe kersverse gezin dit verdiend. Martine loopt net een stapje harder, schroomt niet om een uurtje langer werken en is zo flexibel als je zelf wenst. Ook het persoonlijke contact voor, tijdens en na de kraamweek vond ik erg fijn.

Wij hadden ons met Martine geen betere start van onze pasgeboren dochter kunnen wensen. Bedankt voor alle tips en tricks die je ons geleerd en meegegeven hebt. Wij kijken terug op een prachtige en bijzondere week van ons leven, mede dankzij jou.

 - Jordi en Evita Beau

 

 


 "Een grote loftrompet!"

Afgelopen mei zijn mijn vriend en ik voor het eerst ouders geworden van onze lieve Ties. Ruim voor de tijd had ik al de beslissing gemaakt dat ik Martine als mijn kraamverzorgster wilde hebben. Ik wist dat ze voor zichzelf ging beginnen en daardoor ook dat zij op de dagen in de kraamweek alle tijd voor je kan nemen als je dit nodig hebt.

Doordat het voor ons ons eerste kindje was, wisten wij niet zo goed wat we konden verwachten. De hulp van Martine in onze kraamweek heeft ons zoveel geholpen, niet alleen op die momenten maar ook voor nu, de tijd waarin je het allemaal zelf moet doen . Veel tips die Martine in de kraamweek heeft gegeven, gebruik ik zelf nu nog.

Martine is een rustig, liefdevol en empathisch persoon waarbij je je totaal op je gemak voelt. Waarbij je zo blij bent als ’s ochtends de bel weer gaat en ze weer voor de deur staat. Ik denk dat je dat in een kraamweek echt nodig hebt, een persoon waar je op terug kunt vallen en waarbij het zo vertrouwd voelt.

Wat hebben wij van jouw aanwezigheid genoten en wat was ik verdrietig toen je weer wegging. Volgens mij weet je dan dat je je werk heel goed hebt gedaan. Heel veel liefs en wie weet tot de volgende keer.

Matthijs en Hanneke 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
Map
Instagram